استخراج ترکیبات دارویی جدید از جلبک و سایر آبزیان

با اشتراک گذاری، به ما کمک میکنید:

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

جلبک

رییس مرکز تحقیقات علوم دریایی دارویی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز از استخراج ترکیباتی از جلبکهای دریایی با خواص محافظت کبدی و محافظت کلیوی خبر داد.

به گزارش سایت فیشری و به نقل از ایسنا، دکتر محمدرضا شوشی‌زاده با اشاره به نزدیکی خط ساحلی خلیج‌فارس به خوزستان، اظهار کرد: در راستای استخراج ترکیبات بیولوژیکی از آب‌های دریایی‌ چندین گونه مختلف جانوری و دریایی انتخاب و اثرات ضدسرطانی‌ و ضدمیکروبی آن‌ها بررسی شد؛ برخی از آن‌ها نیز به‌عنوان مکمل‌ها و بسترهایی برای مصارف دارویی برداشت شدند.

وی با بیان این‌که در حال حاضر نزدیک به 15 طرح تحقیقاتی در این مرکز وجود دارد، افزود: اکنون در حال کار بر روی ترکیبات ضدسرطانی هستیم و در این راستا از جلبک‌های دریایی ترکیباتی استخراج شده‌اند که اثرات هپاتوپروتکتیو یا محافظت کبدی و نفروپروتکتیو یا محافظت کلیوی دارند.

رییس مرکز تحقیقات علوم دارویی دریایی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز با اشاره به راه‌اندازی رشته ترکیبات دارویی دریایی در مقطع کارشناسی ارشد طی دو سال گذشته در دانشکده داروسازی این دانشگاه گفت: با توجه به این‌که امکانات در حوزه پژوهش کافی نبود، به بخش آموزش آمدیم و این رشته را راه‌اندازی کردیم.

محمدرضا شوشی زاده»» محمدرضا شوشی زاده

شوشی‌زاده تصریح کرد: دانشجویانی در این رشته پذیرفته می‌شوند که بتوانند مطالعه بین‌رشته‌ای داشته باشند، چراکه به‌طور مثال بخشی از این رشته مربوط به منبع دریایی و کشت و پرورش در آن، بخشی مربوط به حوزه شیمی و جداسازی و خالص‌سازی ترکیبات فعال از منابع گیاهی و جانوری و قسمتی نیز مربوط به داروسازی می‌شود.

رییس مرکز تحقیقات علوم دارویی دریایی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز همچنین با اشاره به مکمل‌ها و بسترهایی که برای داروسازی استفاده می‌شود، از جداسازی کیتین و کیتوزان در این مرکز به‌عنوان بستر مهمی برای داروسازی یاد کرد و گفت: از این مواد می‌توان در ترمیم پوست‌های آسیب‌دیده و سوخته استفاده و پوست مصنوعی ایجاد کرد.

وی افزود: همچنین ژلاتین ماهی که ماده‌ای با کاربردهای بسیار زیاد است، جداسازی و خالص‌سازی شد؛ این ماده به‌جز استفاده در کپسول‌های دارویی، در مواد غذایی نیز استفاده می‌شود؛ معمولاً ژلاتین را از استخوان گاو استخراج می‌کنند اما ژلاتین موجود در ضایعات ماهی‌ طول پلیمرهای کوتاه‌تری داشته و به‌راحتی هضم می‌شود.

رییس مرکز تحقیقات علوم دارویی دریایی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز تصریح کرد: مراکز تحقیقات زیرشاخه‌ای از معاونت پژوهشی هستند و چندان از اولویت‌های دانشگاه نبوده‌اند، بنابراین به دلیل نبود بودجه و امکانات کافی، اگرچه کارهای بسیاری انجام شده است؛ اما از برنامه‌ریزی اولیه بسیار عقب هستیم و نتوانستیم آن‌طور که می‌خواهیم، فعالیت کنیم.


+ 0
+ 0

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی

بیشتر بدانیم

گاو کوسه (Carcharhinus leucas) تنها کوسه ماهی ایران و جهان است که می تواند مدت طولانی در آب شیرین نظیر رود کارون زندگی کند.