استفاده از کود در آبزی‌پروری اجتناب‌ناپذیر است

با اشتراک گذاری، به ما کمک میکنید:

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

کوددهی استخر پرورش ماهی

معاون آبزی پروری اداره کل شیلات خوزستان گفت: استفاده از کودهای آلی و معدنی برای بهبود تولید آبزیان پرورشی استان نه تنها منعی ندارد بلکه لازم است.

به گزارش سایت فیشری و به نقل از ایرنا، کوروش میرزایی افزود: مصرف کود شیمیایی در حوضچه‌های مزارع پرورش ماهی در ایجاد اثرات تغذیه‌ای گونه‌های پرورشی و اقتصاد پرورش ماهی نقش حیاتی دارد.
میرزایی اظهار داشت: یکی از کاربردهای کود شیمیایی، رشد جمعیت گیاهان‌ریزآبی به عنوان موتور تولید اکسیژن در استخر است چون این ریزگیاهان باعت جذب سموم موجود در آب شده و نقش اساسی در تولید غذای طبیعی استخرهای پرورشی دارند.
وی گفت: برای دستیابی به تولیدات مطلوب زی شناوران (گیاهی و جانوری‌) و کف زی (کرم‌ها، لارو و حشرات و حلزون) لازم‌است از کودهای آلی و معدنی به میزان مورد نیاز استفاده شود.
معاون آبزی پروری اداره کل شیلات خوزستان با اشاره به اینکه تأمین و تضمین بهداشت و سلامت فراورده‌های دامی، از جمله اهداف سازمان دامپزشکی کشور است افزود: تولیدات فرآورده‌های شیلاتی هم از جمله این موارد است و توسط دامپزشکی کنترل می‌شود.
میرزایی گفت: طبق بند هفت وظایف اساسی سازمان دامپزشکی کشور بازرسی و کنترل کیفی‌بهداشتی فراورده‌های خوراکی دام و آبزیان از تولید تا توزیع برعهده سازمان یاد شده است‌.
وی اظهار داشت: برخی اظهارنظرها در خصوص استفاده از کودهای آلی و معدنی موجب اختلال در صادرات آبزیان، ضربه به چرخه تولید و به تبع آن سبب کاهش مصرف داخلی ماهی می‌شود و این با توصیه‌های جامعه پزشکی که "ماهی غذای سلامتی " است در تناقض است.
میرزایی افزود: در سالهای اخیر تغییر در میزان تراکم و ترکیب کشت‌گونه های ماهیان پرورشی و همچنین فعالیت‌های آموزشی و ترویجی شیلات استان، مصرف کود شیمیایی را به کمتر از نصف میزان سال‌های گذشته رسانده و گواه آن سهمیه‌های کود تحویلی در ۲ سال قبل به بهره برداران و شواهد عملی پرورش در استخرهای پرورش ماهی استان است.
در نشست شورای سلامت و امنیت غذایی خوزستان این هفته در استانداری خوزستان استفاده از کود آلی و معدنی مورد انتقاد قرار گرفته بود که بازنشر این موضوع در رسانه‌های مجازی سبب دغدغه و نگرانی مردم شده بود.
غلامرضا افتخاری نسب سرپرست شیلات خوزستان نیز به خبرنگار ایرنا گفت: مصرف کنندگان با خیال راحت از ماهیان گرمابی تولیدی خوزستان در تغذیه هفتگی و روزانه خود استفاده کنند و ضرری در نتسیجه مصرف این آبزیان متوجه آنان نیست.
به گفته وی پارسال حدود ۵۷ هزار تن ماهیان گرمابی شامل کپور، فیتوفاک و قزل آلا تولید شد و امسال با تأمین پایداری آبزی پروران، این رقم به ۸۰ هزار تن خواهد رسید.

خوزستان در زمینه تولید ماهیان گرمابی در کشور مقام نخست را دارد.

طراحی گرافیک, طراحی لوگو, طراحی بروشور, طراحی کاتالوگ, طراحی سربرگ, طراحی وب سایت, طراحی جلد


+ 0
+ 0

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی