IMAGE

ممنوعیت واردات تیلاپیا تا سال 1400...

 رئیس موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور گفت: تمام پیگیری‌های لازم برای تولید تیلاپیا و توسعه مراکز آن در بافق یزد انجام شده است و این استان آمادگی کامل برای تولید این گونه را دارد. به گزارش سایت فیشری و ...

IMAGE

60 تالاب کشور خشک شده‌اند

 معاون امور تالاب‌ها در دفتر زیستگاه‌های سازمان حفاظت محیط زیست از خشک شدن ۶۰ تالاب‌های کشور خبر داد. مسعود باقرزاده کریمی (معاون امور تالاب‌ها در دفتر زیستگاه‌های سازمان حفاظت محیط زیست) در گفت‌وگو ب...

IMAGE

جزئیات آزمون استخدامی شیلات ایران...

شیلات ایران پس از چند کش و قوس، رسما زمان آزمون استخدامی را اعلام کرد، متن خبر سازمان شیلات به این شرح است:  بدین وسیله به اطلاع داوطلبان متقاضی استخدام می رساند:ثبت نام آزمون استخدامی سازمان شیلات ای...

IMAGE

امکان افزایش صید در خلیج فارس نیست...

  معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران گفت: توسعه صید در خلیج فارس و دریای خزر امکان پذیر نیست و همواره با روش های بازسازی ذخایر درصدد حفظ اشتغال شغل صیادی هستیم. به گزارش سایت فیشری و به...

IMAGE

صیدصنعتی، در انحصار بازنشستگان شیلات و خواص...

رئیس مجمع نمایندگان هرمزگان در مجلس گفت: علی‌رغم وجود امکاناتی مانند جی‌پی‌اس به دلیل اینکه افراد دارای مجوز صید با کشتی‌های صنعتی افرادی خاص، دارای ارتباط و یا بازنشسته سازمان شیلات هستند، کنترل‌ها ص...

تیلاپیا، عامل تشدید بیماری‌های قلبی، آسم و آلرژی

با اشتراک گذاری، به ما کمک میکنید:

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ماهی تیلاپیا

ماهی تیلاپیا از ارزش غذایی کمتری نسبت به ماهیان دیگر و حتی غذاهای ناسالمی مثل دونات، همبرگر گوشت و کالباس برخوردار است و موجب تشدید بیماریهای قلبی، آسم و آلرژی خواهد شد.

به گزارش سایت فیشری و به نقل از تسنیم، فاطمه افضلی متخصص سلامت آبزیان و حفاظت از تنوع زیستی و پژوهشگر دوره پسادکترا انستیتوی بیولوژی "دانشگاه لاوال کانادا" طی یادداشتی نوشت:

بر اساس آمار سازمان شیلات و اقیانوس‌شناسی کانادا، ماهی تیلاپیا دومین ماهی پرورشی جهان است که در کشور‌های اسیایی نظیر چین، مالزی، اندونزی، بنگلادش، فیلیپین و میانمار... پرورش داده شده و از محبوبیت نسبی بالایی برخوردار است؛ فیله این ماهی در کشور‌های امریکایی هم مورد مصرف واقع می‌شود، اما پرورش داده نمی‌شود بلکه از کشور‌های آسیایی خصوصا چین وارد می‌شود.

علی‌رغم محبوبیت این ماهی، جالب است بدانیم که این ماهی از ارزش غذایی کمتری نسبت به ماهیان دیگر و حتی غذا‌های ناسالمی مثل دونات، همبرگر گوشت و کالباس خوک برخوردار است؛ گوشت تیلاپیا میزان نسبی اسید چرب امگا ۶ بیشتری نسبت امگا ۳ دارد (۱۱ برابر) که موجب تشدید بیماری‌های قلبی، آسم و آلرژی خواهد شد. (این میزان امگا ۶ دو برابر میزان آن در دونات و همبرگر است)

میزان ویتامین‌ها و مواد معدنی گوشت تیلاپیا نیز نسبت به سایر ماهیان کمتر بوده و فاقد کلسیم و ویتامین C. است.

از طرفی پرورش این ماهی در قفس توام با آلودگی شدید محیط زیست بوده و موجب ورود مواد سرطان‌زا به چرخه طبیعت می‌شود؛ فرار حتی یک ماهی تیلاپیا از قفس می‌تواند موجب ورود این ماهی به آب‌های بومی منطقه شده و منجر به بهم خوردن تعادل بیولوژیکی منطقه شود چرا که این ماهی به علت تحمل‌پذیری بالا نسبت به تغییرات زیست محیطی و سرعت رشد بالا می‌تواند به سرعت تکثیر شده و تبدیل به قدرتمندترین رقیب غذایی و مکانی ماهیان بومی شده و مانع رشد سایر ماهیان و نابودی ذخایر طبیعی شود.

همچنین از دیگر عواقب ورود ناخواسته تیلاپیا به آب‌های داخلی منطقه، شکار تخم و لارو ماهیان بومی، تخریب گیاهان آبی و افزایش کدورت آب است به عنوان مثال ماهی تیلاپیا در سال ۱۹۷۰ به عنوان یک ماهی آکواریومی به کشور استرالیا وارد شده، اما متاسفانه به آب‌های داخلی راه پیدا کرده، طی ۴ سال حدود ۳۰۰۰ کیلومتر در حوضه آبی این کشور گسترش پیدا کرده و موجب کاهش کیفیت آب، ورود بیماری‌های جدید و کاهش بقای ماهیان بومی شده است به طوریکه این ماهی در لیست گونه‌های مزاحم قرار داده شده و برای حذف آن از منابع آبی، تمهیدات زیست محیطی جدی اتخاذ شده و هزینه‌های هنگفتی صرف شده است.

در حال حاضر برای خرید و فروش یا وارد کردن تیلاپیا به استرالیا ۵۵۰۰۰ دلار جریمه نقدی در نظر گرفته شده است.

با توجه به ذخایر ارزشمند ماهیان در آب‌های داخلی ایران و دریای خزر و خلیج فارس به نظر می‌رسد پرورش تیلاپیا حتی در محیط بسته امری است که نیاز به مطالعات زیست محیطی گسترده دارد چرا که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است؛ مطمئنا جلوگیری از بروز صدمات اکولوژیک و بیولوژیکی بسیار کم هزینه‌تر و آسان‌تر از مواجه با تهدیدات و صدمات زیست محیطی است.

تجربه ورود جانور دریایی مزاحم (Jellyfish) به آب‌های دریای خزر نمونه‌ای از آسیب‌های جدی زیست محیطی است که در سال‌های گذشته هزینه و زمان زیادی برای مقابله با آن صرف شده است؛ به قول بزرگان ادبیات ایران زمین "آزموده را آزمودن خطاست! "

در نتیجه در صورت ورود ناخواسته ماهی تیلاپیا به منابع آبی ایران به‌زودی پیشگیری، کنترل و حذف این ماهی از اکوسیستم آبی تبدیل به بزرگترین دغدغه زیست محیطی کشور خواهد شد که نیازمند صرف هزینه‌های هنگفتی خواهد بود.

این در حالیست که می‌توان به جای پرورش این ماهی غیربومی که بخشی از مخاطرات آن در این مطلب بیان شد، وقت کارشناسان مربوطه و سرمایه ملی را صرف رسیدگی به گونه‌های آبزی ارزشمند ایران خصوصا ماهیان خاویاری، ماهی سفید یا ماهی آزاد کرد با توجه به اینکه هم‌اکنون ۲۳۰ گونه جانوری در دریای خزر و خلیج فارس در فهرست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) قرار داشته و در معرض خطر انقراض قرار دارد.

 

◄ سایت فیشری: وقتی پای سلامت شما و عزیزانتان مطرح است، توصیه می‌شود بجای حرف کاسبین، واردکنندگان و...، صحبت‌های کارشناسان مستقل را مورد توجه قرار دهید.

 

طراحی گرافیک, طراحی لوگو, طراحی بروشور, طراحی کاتالوگ, طراحی سربرگ, طراحی وب سایت, طراحی جلد


+ 0
+ 0

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی