تیلاپیا، تهدیدی برای آب شرب

با اشتراک گذاری، به ما کمک میکنید:

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

تیلاپیا

 معاونت پژوهش و فناوری موسسه تحقیقاتی شیلات کشور در نشست چالش‌ها و فرصت‌های پرورش ماهی تیلاپیا گفت: تیلاپیا گونه‌ای همه چیز خوار است و قابلیت تطبیق با فعالیت‌های کشاورزی را دارد.

همایون حسین‌زاده در این نشست که با تلاش پژوهشکده‌ علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، گفت: تیلاپیا ویژگی‌های مثبتی از جمله رشد سریع اقتصادی، تغذیه از منابع ارزان، تکنولوژی ساده برای پرورش و مقاومت در برابر شرایط محیطی برخوردار است. تیلاپیا همه‌چیز خوار است و قابلیت پرورش با آب کم را دارد و این مساله برای کشور ما که با بحران آب روبروست، نکته‌ مثبتی است.

حسین‌زاده با بیان اینکه در حال حاضر 140کشور دنیا این ماهی را پرورش می‌دهند، گفت: بیش از 79 درصد پرورش تیلاپیا در کشورهای آسیایی صورت می‌گیرد و کشورهایی مانند چین، مصر و تایلند از جمله کشورهای تولید کننده این ماهی هستند. با آموزش‌های صحیح و مدیریت ریسک می‌توانیم تهدید را به فرصت تبدیل کنیم.

حذف گونه‌های غیربومی، غیر ممکن است

اصغر عبدلی، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی نیز در ادامه‌ این نشست گفت: 80 درصد گونه‌های در حال انقراض از سوی گونه‌های مهاجم تهدید می‌شوند و در آمریکا سالانه 138 میلیارد دلار هزینه‌ خسارت گونه‌های غیر بومی است و نگرانی اصلی ما در این زمینه این است که حذف گونه‌های غیر بومی و مهاجم غیرممکن است.

بهره‌وری و حفظ گونه‌های محیطی در کنار یکدیگر

رفیعی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران نیز گفت: ماهی تیلاپیا ماهی است که در اکوسیستم با دیدگاه‌های مناسب زیست محیطی می‌تواند وجود داشته باشد. ما باید بررسی کنیم و ببینیم که آیا تیلاپیا باعث از بین رفتن بقیه گونه‌ها آبزی شده است یا شرایط نامناسب محیطی آن‌ها را از بین برده است.

امید صدیقی، معاون محیط طبیعی دفتر تنوع زیستی و حیات وحش نیز در این نشست در تعریف گونه‌های مهاجم گفت: این گونه‌ها توسط انسان معرفی می‌شوند و به صورت موفقیت‌آمیز در زیستگاه‌ جدید قرار می‌گیرند و با شرایط سازگار می‌شوند.

وی افزود: ماهی تیلاپیا در لیست گونه‌های مهاجم قرار دارد، زیرا رفتار گونه‌های مهاجم از جمله رفتار تولید مثلی، قدرت سازگاری بالا، تحمل بیماری‌ها و مقاومت در برابر شرایط سخت محیطی را دارد.

صدیقی با اشاره به اینکه تیلاپیاها تهدیدی برای آب شرب هستند، گفت: با کم شدن آب پشت سدها، این گونه از آبزیان دچار مرگ و میر و تهدید برای آب شرب می‌شوند.

وی تاکید کرد: تیلاپیا می‌تواند جایگزین گونه‌های بومی شود و کاهش درآمد صیادان را به دنبال داشته باشد.

معاون محیط طبیعی دفتر تنوع زیستی، ماهیان خاویاری را از گونه‌های داخلی در حال انقراض دانست که می‌تواند در قبال تیلاپیا قرار گیرد و تاکید کرد که اگر مدیریت پرورش ماهیان خاویاری بهبود پیدا کند، درآمد حاصل از پرورش این ماهی به دو تا سه برابر افزایش پیدا می‌کند.

 


+ 1
+ 0

نظرات  

 
+1 #3 بسطامی 1395-06-08 17:09
امیدوارم با این همه آسیب هایی که محتمل هست کشورمون دچارش بشه بدلیل پرورش تیلاپیا، حداقل مسوولین شجاعت نشون بدن و باوجود هزینه های انجام شده برای پایلوت پرورشی این ماهی، کل این داستان رو متوقف کنند که جلوی ضرر رو از هرجا بگیرید منفعته.

این ماهی ضرر محیط زیستی که داره، ضرر اقتصادی به پرورش ماهیان بومی که داره، ضرر به سلامتی انسان هم داره و ماهی بی کیفیتی از نظر ارزش غذایی هست. یعنی ایرانی که اینقدر کم ماهی میخوره، اون یه ذره مصرفش هم نباید با یک ماهی مضر اشغال بشه.
پس چه مساله پشت پرده ای داره باعث تداوم بحث پرورشش میشه؟
140کشور پرورش میدن، اما پرورش دهنده های پیشروی تیلاپیا کشورهای پیشرفته انسانی-تکنولوژی ک هستند؟! یا کشورهایی اندونزی، چین، ویتنام، مصر، تایلند، میانمار، هندوراس و...؟
چرا کشورهای پیشرفته جهان تمایلی برای پرورش تیلاپیا و آوردنش در سبد غذایی مردمشون ندارن؟
این سوالات رو کی جواب میده؟
نقل قول
 
 
-1 #2 سعید 1395-06-08 17:01
نقل کردن حسینی:
سود سرشار وارد کننده این ماهی و پرورش دهندگان قزل آلا این شایعات را درست کردند تیلاپیا دومین ماهی پرورشی جهان بعد از کپور ماهیان است که در 140 کشور جهان در حال پرورش است ،
گونه مهاجم تیلاپیای موزامبیک است نه گونه نیل پرورشی متاسفانه متاسفانه مسئولین به دلیل عدم آگاهی از این شایعه پیروی کردند ، جالب اینجاست که قزل آلا و ماهی کپور هم در این لیست هست مشاهده لیست
صد گونه معرفی شده در لینک زیر :
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_globally_invasive_species


کدوم شایعه؟! متخصصین مملکت دارن این حرفو میزنند.
زمانی که قزل آلا وارد کشور شد هم یه عده مثل شما میگفتند این ماهی در فلانقدر کشور دنیا پرورش داده میشه و ...، اما وارد طبیعت شد و کلی از گونه های بومی ایران رو نابود کرد.

این ماهی حتی وارداتش هم باید ممنوع بشه، چرا که مصرفش برای انسان مضراتی داره که چندین مقاله در مورد این مساله در نشریات منتشر شده.
چه لزومی داره با اینهمه گونه بومزاد، ما گونه وارد کشور کنیم؟
نقل قول
 
 
-2 #1 حسینی 1395-06-08 11:29
سود سرشار وارد کننده این ماهی و پرورش دهندگان قزل آلا این شایعات را درست کردند تیلاپیا دومین ماهی پرورشی جهان بعد از کپور ماهیان است که در 140 کشور جهان در حال پرورش است ،
گونه مهاجم تیلاپیای موزامبیک است نه گونه نیل پرورشی متاسفانه متاسفانه مسئولین به دلیل عدم آگاهی از این شایعه پیروی کردند ، جالب اینجاست که قزل آلا و ماهی کپور هم در این لیست هست مشاهده لیست
صد گونه معرفی شده در لینک زیر :
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_globally_invasive_species
نقل قول
 

اضافه کردن نظر


کد امنیتی
تازه سازی

بیشتر بدانیم

گاو کوسه (Carcharhinus leucas) تنها کوسه ماهی ایران و جهان است که می تواند مدت طولانی در آب شیرین نظیر رود کارون زندگی کند.