روند تولید ماهیان خوراکی در تهران جهشی بوده است

رئیس سازمان شیلات کشور با تاکید بر رفع محدودیت ها و موانع تولید گفت: توسعه به کارگیری مکانیزاسیون و استفاده از تجهیزات پیشرفته در شیلات می تواند آبزی پروری و تولید آبزیان در استان فارس را بهبود بخشد.

مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان تهران با اشاره به افزایش تولید ماهیان خوراکی در این استان اعلام کرد: تولید ماهیان خوراکی استان در دولت تدبیر و امید رونق گرفته و ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش یافته است.

«نغمه نظری» روز سه‌شنبه در این باره به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال ۱۳۹۲ میزان تولید ماهی سردابی در استان تهران چهار هزار و ۱۳۸ تن بود و این میزان در سال جاری به ۶ هزار و ۸۰۰ تن رسیده است.

» نغمه نظری

وی افزود: طی سال گذشته نیز یکهزار و ۱۸۴ تن ماهی گرمابی و پنج هزار و ۶۱۶ تن ماهی سردابی در استان تهران تولید شد که نشان می‌دهد روند تولید ماهیان خوراکی در استان جهشی بوده است.

مدیر امور شیلات استان تهران ادامه داد: با توسعه استخرهای دو منظوره کشاورزی و همچنین توسعه استخرهای پرورش ماهی این استان در تولید ماهیان خوراکی به یک موفقیت بزرگ دست یافته‌ایم و با این افزایش تولید، پایتخت از لیست استان‌های مصرف‌گرا خارج و به استان تولیدگرا در بخش‌ شیلات تبدیل می‌شود.

وی کانون تولید ماهیان خوراکی استان را شهرستان‌های فیروزکوه، دماوند و ری اعلام کرد و افزود: این شهرستان‌ها با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب، بیشترین فعالیت تولیدکنندگان ماهیان سردابی و گرمابی را دارند.

شناسایی ۴۳۰ استخر دو منظوره کشاورزی

مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در ادامه به اجرایی شدن طرح شناسایی استخرهای دومنظوره کشاورزی در استان تهران اشاره کرد و گفت: این طرح با هدف افزایش تولید ماهیان خوراکی اجرایی و ۴۳۰ استخر در سطح استان شناسایی شد.

به گفته وی از میان ۴۳۰ استخر دومنظوره تاکنون ۳۹۵ استخر در زمینه تولید ماهیان فعالیت دارد که با این اقدام سالانه یکهزار و ۷۰ تن ماهی در این استخرها تولید می‌شود.

مدیر امور شیلات و آبزیان استان تهران در ادامه به فعال شدن واحدهای نیمه‌فعال و غیرفعال در این بخش اشاره کرد و افزود: در سال جهش تولید ۲۰ واحد تولید ماهیان خوراکی که غیرفعال یا نیمه فعال بود، به طور کامل به چرخه تولید ماهیان خوراکی بازگشت.

وی خاطر نشان کرد: با این فعال‌سازی پیش‌بینی می‌شود سالانه یکهزار و ۹۶۶ تن ماهی از این واحدها تولید و همچنین برای ۷۴ نفر نیز اشتغال ایجاد شود.

نظری تاکید کرد: تا پایان سال گذشته ۹۰۴ نفر در واحدهای سردابی و همچنین ۶۶۱ نفر در واحدهای گرمابی استان مشغول فعالیت بودند و این میزان اشتغال در واحدهای تولیدی ماهیان استان تا پایان امسال افزایشی خواهد بود.

به گفته وی در مجموع ۴۲ واحد شامل عمل‌آوری، فرآوری، کنسروسازی، دپو و زنده‌فروشی ماهی، بازارهای متمرکز آبزیان و همچنین بازارچه‌های تخصصی آبزیان و خوراکی‌های دریایی با ظرفیت ۲۴ هزار و ۶۰۴ تن در استان فعال هستند و همچنین تا پایان برنامه ششم توسعه میزان تولید ماهیان خوراکی در استان تهران به هفت هزار و ۱۵۰ تن خواهد رسید.

طراحی گرافیک مهدی محجوب